ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ!!!

Σε αυτό το blog μπορείτε να περιηγηθήτε, αναζητώντας γεύσεις που γνωρίζεται ή όχι, συμβουλές μαγειρικής και οτιδήποτε σχετικό που σας απασχολεί.

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Κέικ πορτοκαλιού με γλάσο σοκολάτας


Υλικά:

2 φλιτζάνια αλεύρι
1 πακέτο βούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
5 αυγά
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
Ξύσμα και χυμό από 2 πορτοκάλια

Για το γλάσο:  
200 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. ζάχαρη
1 κρόκο αυγού

Εκτέλεση:

Χωρίζουμε τα αυγά, χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τους κρόκους, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το αλεύρι, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ.
Ρίχνουμε το βούτυρο λιωμένο, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 50 λεπτά.
Για το γλάσο:  Λιώνουμε την κουβερτούρα με τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε  τον κρόκο, ανακατεύουμε και  περιχύνουμε το κέικ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου