ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ!!!

Σε αυτό το blog μπορείτε να περιηγηθήτε, αναζητώντας γεύσεις που γνωρίζεται ή όχι, συμβουλές μαγειρικής και οτιδήποτε σχετικό που σας απασχολεί.

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Λεμονοκέικ


Υλικά:

1 ½  φλιτζάνι αλεύρι
1 πακέτο βούτυρο
1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
1 ½  φλιτζάνι ζάχαρη
5 αυγά
1 ½ κουταλιά χυμό λεμονιού
1 ½ κουταλιά ξύσμα λεμονιού
½  κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι αλάτι
Ξύσμα λεμονιού για το γαρνίρισμα

Για το γλάσο:
2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά και το ξύσμα λεμονιού.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπεικιν πάουντερ και το αλάτι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 50 λεπτά.

Για το γλάσο:
Λιώνουμε τη ζάχαρη μέσα στο χυμό λεμονιού.
Κόβουμε το κέικ στη μέση και απλώνουμε το μισό γλάσο.
Με το υπόλοιπο περιχύνουμε την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με το ξύσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου